HJEM
MENY
Søk

ODI/NTI – Taxinæringens innkjøpslag inngår rammeavtale om alkolås.

Kurt Gjøen, adm. Direktør i Oslo Drosjeeieres Innkjøpslag SA (venstre), Christian Salvesen, prosjektansvarlig for samarbeidet med taxinæringen i Norge (høyre).

5.100 taxieiere kan nå få alkolåser i sine taxier med økt sikkerhet for passasjerene.

23. februar 2018 – Norges taxinæring ønsker å legge til rette for alkolåser i norske taxier. Det er klart etter at Norges Taxieieres Innkjøpslag AS (NTI), som er et 100 % eiet datterselskap av Oslo Drosjeeieres Innkjøpslag SA (ODI), har inngått en rammeavtale med KGK Norge om innkjøp av Dräger alkolåser til taxinæringen i Norge. ODI/NTI omfatter nær 5.100 medlemmer spredt over hele landet.

– Vi er svært glad for at vi nå har fått en rammeavtale som gjør det enkelt for våre medlemmer å kunne gå til anskaffelse av alkolås til sine biler, sier adm. direktør Kurt Gjøen i ODI. Det å fokusere på økt sikkerhet og trygghet for våre sjåfører og deres passasjerer er utrolig viktig for oss. Det er også grunnen til at vi nå har fått på plass en god avtale med KGK i Norge som sikrer oss Dräger Alkolås.

Alkolåsen kan skille alkohol i utåndingsluft fra alkohol som finnes i munnskyllevann, spylervæske eller håndsprit. Som bruker kan man føle seg trygg på at feilaktige prøver grunnet ytre påvirkninger ikke registreres. Flere kommuner/fylkeskommuner, men også private bedrifter har allerede satt krav til alkolås. I tillegg stilles det krav til montering av alkolås i ulike anbud. Alkolås bidrar blant annet til endring av alkoholvaner, økt trygghet i trafikken, forebygging av ulykker, HMS, samt positiv signaleffekt til omverden.

Stortinget vedtok den 2. juni 2015 enstemmig å innføre krav om alkolås i kjøretøy som driver persontransport. Samferdselsdepartementet har jobbet med Statens Vegvesen om å forberede oppfølgingen av Stortingets vedtak om utforming av regelverket. Saken ligger nå til behandling i Stortingets Transport- og kommunikasjonskomite.

– Vi er svært glad for å blitt valgt som partner av ODI/NTI. Vi satser stort på å være en god samarbeidspartner for taxinæringen og således er denne avtalen svært viktig for oss og vår strategi, sier Christian Salvesen i KGK Norge som er prosjektansvarlig for samarbeidet med taxinæringen. Vi inngikk også nylig en avtale med Østfold Taxitjenester og Moss Taxi i Østfold om installasjon av alkolås i samtlige av deres biler.

For ytterligere informasjon:
Kurt Gjøen, adm. direktør, Oslo Drosjeeieres Innkjøpslag SA (ODI) mobil 970 36 230og e-post: kurt.gjoen@odi.no

Kort om ODI/NTI
Norges Taxieieres Innkjøpslag AS (NTI) er et 100 % eiet datterselskap av Oslo Drosjeeieres Innkjøpslag SA (ODI). ODI/NTI omfatter nær 5.100 medlemmer spredt over hele landet. ODI er eiet av medlemmer (drosjeeiere), som er tilknyttet taxisentralene Oslo Taxi, Øvre Romerike Taxi, Sørum Aurskog Høland Taxi, samt Asker og Bærum Taxi. Drosjeeiere som ikke er tilknyttet disse taxisentralene kan være medlemmer i NTI. ODI har ca. 1.600 medlemmer, herunder også pensjonerte drosjeeiere. NTI har tilsvarende ca. 3.500 aktive medlemmer, herunder ca. 900 i Oslo og Akershus. For mer informasjon se www.odi.no

KGK er distributør for verdens ledende produsenter av tekniske høykvalitets produkter innen bil- og maritim sektor. KGK er en familiebedrift med over 70 år i bransjen og har 950 ansatte. Konsernet opererer i Sverige, Norge, Finland, Estland, Latvia og Litauen med en omsetning på ca. tre milliarder svenske kroner. KGK er markedsleder i Norden og representerer over 100 merker som Hella, ZF, Dräger, NGK, VDO, Webasto, Thule, Zirkona og Suzuki. Mer informasjon om KGK produkter er tilgjengelig på nettstedet: www.kgk.no

 

Tlf: 22 38 94 40

Tastevalg:
1 - Sentralbord og admin ODI/NTI
2 - Økonomi
3 - Taxibutikken
4 - Circle K Bryn

Hovedkontor
Åpningstider ODI/NTI
Man - Fre 8:00 - 15:30
Sommertid (jun-aug) 8:00 - 15:00
kontakt@odi.no
Vår servicestasjon
CircleK Bryn
Les mer her